Lancasters förskola

i Uddevalla

Lancaster förskola öppnade i ULNA:s regi 2008 och har 4 avdelningar. Den ligger i centrala Uddevalla med närhet till bibliotek, museum och stadsnära grönområden.

Pedagogik

Pedagogernas utgångspunkt är att ditt barn är kompetent och engagerat. I den planerade undervisningen arbetar vi i projekt och i processer där vi utgår ifrån barnens inflytande och intresse som är kopplat till våra styrdokument. Tillsammans med barnen är vi nyfikna, ställer hypoteser och söker kunskap utifrån läroplanens olika ämnesområden.

I den spontana undervisningen är pedagogerna närvarande och deltar i lek och samspel för att kunna följa upp och utveckla lärandet.

Under dagarna delar vi upp barngruppen i mindre sammanhang. Det skapar förutsättningar för fördjupande relationer, lärande och samspel. Under utevistelsen som sker varje dag får barnen möjligheter att utforska och utmana sina färdigheter. Utomhus får barnen förstahandsupplevelser av närmiljön och naturen som de vistas i.

Förskolepedagog läser för förskolebarnen utomhus

En trygg barndom varar hela livet

Miljöer för ditt barns lärande

Stimulerande inom- och utomhusmiljöer som uppmuntrar till lek och lärande. Våra miljöer växer fram i två steg. Steg ett är en basmiljö där det finns ett grundutbud av material som utgår från läroplanen med en pedagogisk förankring. Steg två är en projektmiljö som synliggör det lärande som just nu pågår i barngruppen.

Måltider

Maten och måltiderna har stor betydelse för barnens välmående. Vår kock strävar efter att erbjuda barnen en mångsidig, välsmakande, och näringsrik mat varje dag. Under dagen serveras frukost, lunch och mellanmål samt frukt. Våra pedagoger äter tillsammans med barnen för att skapa en god matkultur och trivsam social samvaro

Öppettider

Vi följer Uddevalla kommuns ramtider för förskola, vardagar 06.00-18.00.
Det är barnens behov av vistelse på förskolan som ligger till grund för våra tider.

Kontakta oss

Rektor

Moni Ramos

Besöksadress

Lancasters förskola

Södra vägen 16

451 40 Uddevalla